Vacature

De rol

Werk jij graag aan mooie projecten in de maritieme wereld? Houd jij het overzicht over meerdere projecten tegelijkertijd en kun jij de samenwerking tussen verschillende afdelingen en leveranciers coördineren? Zoek je een uitdagende rol waarin jij de spil bent tussen techniek, planning en klanttevredenheid? Lees dan snel verder, want Newthex in Kolham heeft een prachtige baan voor jou!

Jouw rol 
Als echte “spin in het web” heb jij het overzicht over alle projecten van Newthex. De projecten variëren sterk in grootte, looptijd en projectfase. Je werkt nauw samen met je collega’s van sales, productie en engineering en samen brengen jullie de projecten tot een goede afronding. Tweewekelijk hebben jullie overleg waarin de planning en eventuele knelpunten worden besproken.

Klanten zijn voornamelijk internationale werven, gevestigd in Nederland, maar ook in andere landen in o.a. Europa, Amerika, Turkije en het Verre Oosten; voertaal daarbij is voornamelijk Engels. Ook heb jij de contacten met agenten, toeleveranciers en klanten.

Projecten coördineren
Jij krijgt het project overgedragen van je sales collega. Je checkt alle gemaakte afspraken en calculaties op haalbaarheid en volledigheid en stelt een projectplan op in MS Projects, inclusief planning en budgettering. Het is belangrijk dat de gemaakte afspraken in de salesfase geborgd en bevestigd zijn en dat je duidelijk kadert wat wel en niet binnen het project valt. Regelmatig komen er gedurende de looptijd van het project aanpassingen van eerder vastgestelde specificaties. In die gevallen onderbouw en bevestig jij meerwerk richting de klant en communiceer je dit intern. Je zorgt ook steeds dat je sales collega aangesloten blijft gedurende de looptijd van het project.

Samenwerking engineering
De afdeling engineering werkt de tekeningen uit in 3D modellen en later in detail-, productie- en montagetekeningen. Jij bewaakt met hen de uren per project en zorgt dat technische specificaties gekaderd zijn. Hierbij zorg je dat alle techniek werkbaar is binnen het esthetische ontwerp dat de klant voor ogen heeft. Je bent voor je engineering collega’s het aanspreekpunt om knelpunten binnen een project mee te bespreken en samen op te lossen.

Toeleveranciers 
Jij coördineert de productie bij de toeleveranciers, bijvoorbeeld constructiebedrijven of bedrijven die de hydraulische of elektrische installaties verzorgen. Je bewaakt de planning, kwaliteit en levertijden. Ook coördineer je de inkoop van onderdelen. Indien gewenst ga je op zoek naar nieuwe toeleveranciers en maak je prijs- en leverafspraken met hen.

Samenwerking productie 
Tot slot vindt de assemblage plaats bij Newthex zelf. Jij stemt af met de productieleider over planning, uitvoering en oplevering. Je overziet de testfase door keuringsinstanties die de kwaliteitsstandaarden toetsen. Ook begeleid je de afname door de klant. Je bent dus regelmatig in de assemblage hal aanwezig.

Externe contacten
Af en toe bezoek je een toeleverancier, vakbeurs of productielocatie, voornamelijk in Nederland. Bij problemen of urgentie bezoek je af en toe een klant, eventueel samen met de salesmanager. Ook onderhoud je de contacten met agenten.

Standplaats: Kolham

Wat ga je doen?

Vacature

Wat is vereist?

•    Afgeronde relevante opleiding op HBO-niveau, bij voorkeur in technische richting (WTB).
•    Relevante werkervaring in een technische setting.
•    Affiniteit met de maritieme wereld is een belangrijke pré.
•    Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
•    Kolham is voor jou goed te bereiken.

Wie ben jij?
Voor deze rol zoeken we een beheerder die verbindt; iemand die overzicht houdt en tegelijkertijd de samenwerking tussen verschillende partijen soepel laat verlopen. Je werkt gestructureerd en weet goed prioriteiten te stellen, ook wanneer je meerdere projecten tegelijkertijd beheert.

Als teamplayer voel je je thuis in een klein, hecht team, waarin je samen doelen behaalt en elkaar ondersteunt. Je bent communicatief sterk, waardoor je makkelijk schakelt tussen collega’s, leveranciers en klanten, zowel nationaal als internationaal. Tot slot heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zorg je ervoor dat elk project succesvol wordt afgerond binnen de afgesproken kaders en deadlines.

Info

  • Standplaats Kolham
  • 40-urige werkweek
  • Technisch Commercieel, Technisch Organisatorisch
  • Afgeronde relevante opleiding op HBO-niveau, bij voorkeur in technische richting (WTB)
  • Relevante werkervaring in een technische setting
  • Affiniteit met de maritieme wereld is een belangrijke pré
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  •  Kolham is voor jou goed te bereiken

Vacature

Werken bij NewThex Ned B.V.

Newthex Ned BV is een gespecialiseerde toeleverancier op het gebied van weer- en waterdichte afsluitingen in de internationale maritieme markt. De producten van Newthex gaan voornamelijk aan boord van luxe jachten en marineschepen. Door innovatief materiaalgebruik, het ontwikkelen van originele concepten en de verbindende rol in samenwerkingsverbanden heeft Newthex een unieke positie in de nichemarkt waarin ze actief is.

Bij Newthex zijn goed opgeleide technische professionals werkzaam. Er wordt intensief samengewerkt, waarbij een ieder zijn kennis en specialisme inzet, met als doel samen een uniek concept te ontwikkelen voor de klant. De bedrijfscultuur binnen Newthex is het beste te omschrijven met de volgende kenmerken: platte organisatie, relatief jong team, technisch en innovatief, no-nonsense, collegiaal en sterk gericht op samenwerking.

Wat biedt Newthex Ned. BV?
–    Een bruto maandsalaris tussen € 3500,- en €5000,-,  afhankelijk van jouw ervaring.
–    25 vakantiedagen + 3 vastgestelde vrije dagen van Newthex.
–    Telefoon en laptop.
–    Bedrijfsauto beschikbaar voor zakelijke ritten.
–    Newthex of collega’s verzorgen regelmatig teambuilding activiteiten en daarbij zijn eigen initiatieven altijd welkom!

Gespecialiseerde toeleverancier op het gebied van weer- en waterdichte afsluitingen in de internationale maritieme markt
Producten van Newthex gaan voornamelijk aan boord van luxe jachten en marineschepen
Platte organisatie, relatief jong team, technisch en innovatief, no-nonsense, collegiaal en sterk gericht op samenwerking

"Er wordt intensief samengewerkt, waarbij een ieder zijn kennis en specialisme inzet, met als doel samen een uniek concept te ontwikkelen voor de klant."

arrow-right arrow-down arrow-left chevron-down close menu search2 social-twitter social-linkedin mail instagram phone-call social-facebook map-pin grid clock earth award briefcase book-open sun euro user pie-chart home map venus-mars coffee clipboard cloud-drizzle trending-up heart users eye